Henkilökorttia sekä muita Väestörekisterikeskuksen (VRK) liikkeelle laskemia kortteja on nyt mahdollista käyttää myös Android -laitteilla. Käyttö aloitetaan asentamalla Android Sovelluskaupasta SCS-allekirjoitussovellus (SCS = Signature Creation Service). Asennuksen yhteydessä sovellus asentaa SCS-varmenteen laitteeseen. Sovellus toimii taustalla ja tunnistaa laitteeseen liitetyn lukijan sekä siinä olevan kortin. Sovellus kommunikoi kortin kanssa ja kysyy käyttäjältä kortin tunnusluvun ennen kortin käyttöä. Siltanetin edustamista tuotteista lukija SCR3500 on yhteensopiva allekirjoitussovelluksen kanssa. Myös valikoimasta poistuneet uTrust 2900 ja 2910 ovat yhteensopivia.

Allekirjoitussovelluksen käyttö edellyttää, että ruudun lukitus on aktivoituna laitteen suojausasetuksissa. Sovellus ei käynnisty laitteissa, joissa käyttäjällä on ns. root-oikeudet. Lisäksi Android -laitteelta vaaditaan USB-host -tuki. Suositeltava Android -versio on 5.0 tai uudempi.

SCS-Allekirjoitussovellus, kortinlukija ja VRK:n kortti mahdollistavat sähköisen tunnistautumisen sekä digitaalisen allekirjoituksen Android-laitteessa. Lukijoita on saatavilla Siltanetin jälleenmyyjiltä. Lisäksi kumppanit voivat toteuttaa varmenteita hyödyntäviä asiakasratkaisuja.

Tietoja SCS-Allekirjoitussovelluksesta ja testausmahdollisuus löytyy osoitteesta http://developer.fineid.fi/scs.